[OGAP-l] Spolupráce s ukrajinskými univerzitami - podpora UK a 4EU+ / Cooperation with Ukrainian universities - support by CU and 4EU+

Ivana Herglová ivana.herglova na matfyz.cuni.cz
Středa Srpen 10 17:23:45 CEST 2022


Vážené kolegyně,
Vážení kolegové,

rádi bychom Vás upozornili na novou nabídku podpory spolupráce s ukrajinskými univerzitami financovanou ze zdrojů UK a aliance 4EU+.

Podpora vychází z Opatření rektora č. 18/2022: https://cuni.cz/UK-11841.html (překlad do Aj bude doplněn).

Na základě tohoto Opatření je možné se ucházet o podporu až 100 000 Kč na společné projekty s ukrajinskými univerzitami.

Přihlášky se podávají na této stránce: https://form.jotform.com/221064346975056.

Základní informace o schématu podpory:
Toto Opatření upravuje pravidla pro finanční podporu vědců, kteří mají již existující spolupráci s ukrajinskou univerzitou nebo univerzitami a chtějí ji dále rozvíjet nebo se zajímají o navázání nové spolupráce, ideálně (ale není to podmínkou) v kooperaci s další univerzitou aliance 4EU+. Opatření je vydáno v souladu s aktuální válečnou situací na Ukrajině.

Základní pravidla:
O finanční podporu se může ucházet zaměstnanec Univerzity Karlovy s úvazkem min. 0,5.
Max. výše částky, o niž lze žádat, je 100 000 Kč.
V projektu musí být zapojen partner z ukrajinské univerzity.
Přihlášky lze podávat průběžně.
Přihlášky se podávají elektronicky na platformě Evropského centra: https://form.jotform.com/221064346975056.
Povinnou součástí přihlášky je písemné vyjádření partnerské instituce na Ukrajině potvrzující souhlas k zapojení se do projektu podepsaný vědcem a vedoucím příslušného pracoviště z ukrajinské partnerské instituce.

Finanční podporu lze využít k podpoře výzkumně-vzdělávacích projektů, včetně podpory výzkumu, cestovného, zorganizování konference/workshopu či přípravného projektového setkání, podpory výměny doktorandů či postdoků, krátkodobých stáží v rámci výzkumných či výzkumně-vzdělávacích týmů, vytváření společných materiálů podporujících virtuální mobilitu nebo jako finanční podporu pro zapojené osoby v přípravě projektu. Z přidělené podpory nesmí být hrazeny investice.

S pozdravem,

Ivana Herglová


----


Dear colleagues,

we would like to bring to your attention the Rector’s Directive Nr. 18/2022: https://cuni.cz/UK-11841.html (the translation to English shall follow).

According to this Directive you may apply for up to 100 000 CZK for collaborative projects with Ukrainian universities. Funding is provided from CU and 4EU+ Alliance sources.

Applications are to be submitted via this link:  https://form.jotform.com/221064346975056.

Introductory provisions:
The measure regulates the provision of financial support to researchers who have an existing collaboration with a Ukrainian university or universities that they want to further develop or who are interested in establishing a new collaboration, ideally (but not conditionally) in cooperation with another 4EU+ Alliance university.  The measure is in line with the statement of the 4EU+ Alliance on the current war situation in Ukraine.

Main rules:
The applicant for financial support must be a CU employee with a minimum of 0.5 FTE.
The maximum possible amount that can be requested is 100,000 CZK.
A partner from any Ukrainian university must be involved in the proposed project.
Applications can be submitted on an ongoing basis.
The application is submitted electronically using the form available on the European Centre website: https://form.jotform.com/221064346975056.
The application must include a written expression of interest in cooperation from Ukrainian HEI signed by the researcher and the head of the relevant department.

Financial support can be used to support research-educational projects, including support for research, travel expenses, organization of a conference/workshop or preparatory project meeting, support for the exchange of doctoral students or postdocs, short-term internships within research or research-educational teams, creation of joint materials supporting virtual mobility or as financial support for the persons involved in the preparation of the project. Investments may not be paid from the allocated support.

Best regards,

Ivana Herglová


----

PhDr. Ivana Herglová, Ph.D.
Oddělení podpory grantů a projektů
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy
Ke Karlovu 3, 121 16  Praha 2
tel: 951 551 682
www.mff.cuni.cz<http://www.mff.cuni.cz>


------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ogap-l/attachments/20220810/f8250145/attachment.htm>


Další informace o konferenci OGAP-l