Několik nabídek k přímému využití/Some offers for direct use

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Čtvrtek Prosinec 1 13:22:54 CET 2022


Vážení,

dovolujeme si Vám předat několik nabídek k přímému využití:


  *   Česká delegace Univerzity Karlovy vypisuje výběrové řízení pro studenty, kteří mají zájem zúčastnit se mezinárodního programu SPECQUE
SPECQUE je největší frankofonní simulací Evropského parlamentu na světě. Každý rok se jí účastní více než stovka studentů z různých zemí, kteří tak mají příležitost nejen blíže poznat fungování EU, ale také prohloubit své osobní schopnosti, a to například v oblasti diskuse, vyjednávání a přesvědčování. Vyzkouší si spolupráci napříč politickými uskupeními, společná zasedání i rozhovory s médii. Navíc mají šanci zvolit si, zda chtějí okusit roli běžného poslance nebo třeba lobbisty či novináře.
Simulace se koná každoročně střídavě v Kanadě a v Evropě. Letos v létě proběhla v Québecu, a po několika letech se na ní podílela právě i delegace Univerzity Karlovy. Zúčastněné studentky vnímaly získanou zkušenost jako natolik obohacující, že se rozhodly v tradici pokračovat a aktuálně zahajují výběrové řízení dalších zájemců, kteří by se rádi stali součástí delegace a vydali se společně s nimi na SPECQUE 2023 do Lucemburku. Organizační tým bude žádat o financování pobytu pro všechny členy delegace v programu Podpora internacionalizace na UK (POINT).
A co by měli uchazeči splňovat? Určitě výborně ovládat francouzský jazyk (úroveň B2/C1) a mít zájem o fungování Evropské unie a jejích institucí. Pak už stačí jen poslat své CV a motivační dopis na adresu cuni.specque na gmail.com<mailto:cuni.specque na gmail.com> do 7. 12. 2022.


  *   možnost podat přihlášku k účasti na 13. ročníku prestižní letní školy LERU<https://www.leru.org/about-leru> (The League of European Research Universities), která se koná 2.- 8. 7.2023 na Heidelberg University. Nabídka je určena PhD. studentům.  Téma: Concepts of intervention science applied to global challenges. Podrobněji viz příloha.
Účastnický poplatek 600 Euro, který pokrývá výukové materiály, ubytování, stravu a dopravu po Heidelbergu, hradí přijímající strana. Náklady na cestovné hradí vybranému studentovi RUK, vybraný student/studentka bude informován/a o postupu.
Studenti se mohou přihlásit do 17.3. 2023 na email adela.jiroudkova na ruk.cuni.cz<mailto:adela.jiroudkova na ruk.cuni.cz>  zasláním: jména, studovaného oboru, názvu disertační práce nebo názvu specializace, CV a motivačního dopisu, vše v anglickém jazyce. Z přihlášených kandidátů bude následně vybrán jeden, který se PhD. školy zúčastní za Univerzitu Karlovu.


  *   nabídka z Universität Hamburg pro partnerské univerzity - extracurricular virtual training "Transcultural Awareness": 16. & 17. prosince 2022, 12:00-17:30 (CET). Podrobnosti naleznete níže a na této adrese: https://www.uhh-join.uni-hamburg.de/en/veranstaltung.html?1589
The training is free of charge and students will receive a certificate afterwards. The Zoom links will be sent to all registered participants on the day of the events by e-mail. The trainers accept up to 20 students in each training, 10 places are reserved for students from partner universities - the application deadline for the program is December 12. The students who want to take part in the trainings are asked to fill out the application form attached and send it directly to Annika.Johannsen na uni-hamburg.de<mailto:Annika.Johannsen na uni-hamburg.de>. Applications will basically be accepted on "first come, first served" basis.
S přáním příjemného dne,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dear All,

Let us inform you about following offers:


  *   the possibility to apply for a prestigious summer school LERU (The League of European Research Universities). Only for PhD students.
what: LERU doctoral summer school
where: HEIDELBERG UNIVERSITY
when: 2.-8.7.2023
topic: Concepts of intervention science applied to global challenges
See the attachment for more details.
The participation fee of 600 Euro, which covers teaching materials, accommodation, meals and transport around Heidelberg, is paid by Heidelberg University. Travel costs will be reimbursed by Charles University (the Rectorate), the selected student will be informed about the process.
Students can register until 17.3. 2023 via email adela.jiroudkova na ruk.cuni.cz<mailto:adela.jiroudkova na ruk.cuni.cz> by sending: name, field of study, title of dissertation or specialization, CV and motivation letter, all in English. From the registered candidates, one will then be selected to participate on behalf of Charles University.


  *   extracurricular virtual training "Transcultural Awareness" offered by Universität Hamburg to its partner universities: 16. & 17. December 2022, Fri & Sat 12:00-17:30. See below and https://www.uhh-join.uni-hamburg.de/en/veranstaltung.html?1589 for more details.
The training is free of charge and students will receive a certificate afterwards. The Zoom links will be sent to all registered participants on the day of the events by e-mail. The trainers accept up to 20 students in each training, 10 places are reserved for students from partner universities.
The application deadline for the program is December 12. The students who want to take part in the trainings are asked to fill out the application form attached and send it directly to Annika.Johannsen na uni-hamburg.de<mailto:Annika.Johannsen na uni-hamburg.de>. Applications will basically be accepted on "first come, first served" basis.

Best regards,

Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20221201/6a1d6efc/attachment-0001.htm>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Draft programme LERU DSS Heidelberg.pdf
Type: application/pdf
Size: 276605 bytes
Desc: Draft programme LERU DSS Heidelberg.pdf
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20221201/6a1d6efc/attachment-0001.pdf>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: application_virtualtrainingsUniversitätHamburg.xlsx
Type: application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet
Size: 156 bytes
Desc: application_virtualtrainingsUniversitätHamburg.xlsx
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20221201/6a1d6efc/attachment-0001.bin>


Další informace o konferenci stud-l