Stipendia na základě mezinárodních smluv (AIA)

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Úterý Únor 7 14:28:56 CET 2023


Vážení,
dovolujeme si Vám předat k přímému využití následující nabídky stipendií:

  1.  Bilaterální spolupráce: stipendia Polsko. Akademičtí pracovníci a VŠ studenti v bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech mohou využít možnosti studijních a výzkumných pobytů v Polsku. Délka pobytů je pro akademické pracovníky 1 až 5 měsíců a pro studenty 2 až 10 měsíců. Podmínky stipendia naleznete v detailu nabídek<https://bit.ly/3IeJadA>. Žádosti přijímá AIA.

Deadline pro podání přihlášek: 16. února 2023. Prosíme ty, kdo se přihlásí, aby nás současně informovali (OVZS)

  1.  Bilaterální spolupráce: stipendia Slovensko. Slovenské Ministerstvo školství, vědy, výzkumu a sportu nabízí stipendia na výzkumné pobyty pro učitele VŠ a akademické pracovníky v max. délce 2 týdny a studijní pobyty pro studenty magisterských a doktorských studijních programů v délce 3 až 10 měsíců. Pokyny pro přihlášení najdete v detailu nabídky<https://bit.ly/3X2eoJ6>. Žádosti přijímá AIA.

Deadline pro podání přihlášek: 17. února 2023. Prosíme ty, kdo se přihlásí, aby nás současně informovali (OVZS)

  1.  Stipendia na jazykové a odborné kurzy (letní a zimní školy) v Bavorsku v roce 2023. Nabídka je určena studentům, vyučujícím a vědcům veřejných vysokých škol z ČR.  Podrobnější informace naleznete zde<https://www.btha.cz/cs/stipendia/jazykove-kurzy-a-letni-skoly-v-bavorsku>.

Deadline nastavený Česko-bavorskou vysokoškolskou agenturou (BTHA) je 29. března 2023.

  1.  Dodatečně vypsané výběrové řízení ke stipendijním pobytům v Gruzii v akademické roce 2023/24. V nabídce jsou stipendia pro studenty - studijní pobyty v rámci BSP, MSP, DSP; 2-9 měsíců a akad. pracovníky - výzkumné a přednáškové pobyty; max. 1 měsíc.
Detaily stipendijních nabídek naleznete ve vyhledávači stipendií AIA<https://www.dzs.cz/vyhledavac-stipendii/akademicka-informacni-agentura?f%5B0%5D=scholarship_type%3A44&f%5B1%5D=scholarships_country%3A108>. Žádosti přijímá AIA.

Deadline pro podání přihlášek: studenti do 30. března 2023; akademici průběžně, avšak s dostatečným předstihem, tak aby minimálně 2 měsíce před plánovaným výjezdem stihli podat elektronickou přihlášku gruzínské strany. Prosíme ty, kdo se přihlásí, aby nás současně informovali (OVZS)

S přáním příjemného dne,

Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20230207/9988bf6d/attachment.htm>


Další informace o konferenci ovzs-l