Vyhlášení výběrového řízení pro výměnné pobyty v rámci meziuniverzitních dohod v LS 2024-2025/Call for Applications for Exchange Study Stays in the Summer Semester 2024-2025

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Čtvrtek Březen 28 11:28:04 CET 2024


Vážení,

dovolujeme si Vás informovat o rektorátním výběrovém řízení na výměnné pobyty v LS akademického roku 2024/2025 v rámci meziuniverzitních dohod. Uzávěrka přihlášek je nastavena na 30. dubna 2024.
Přihlašování studentů probíhá přes online aplikaci v rámci Webových aplikací UK (https://is.cuni.cz/webapps/). Podrobnější informace k výběrovému řízení včetně manuálu k online aplikaci, kritériím pro hodnocení a podrobnějším informacím o univerzitách naleznete na webových stránkách http://www.cuni.cz/UK-37.html.
Konkrétní podmínky týkající se přijímacího řízení a studia naleznete na internetových stránkách příslušných zahraničních univerzit. V příloze naleznete seznam univerzit, na něž se ke studijnímu pobytu můžete přihlásit - počet míst platí pro všechny fakulty UK participující na dané dohodě.
RUK nadále umožňuje, aby si studenti zvolili navíc jednu univerzitu jako náhradní řešení.

K výběrovému řízení studenti nahrají do webové aplikace následující dokumenty v anglickém jazyce, není-li uvedeno jinak:
- životopis (s aktuálními kontakty: e-mail, mobil)
- motivační dopis
- konkrétní studijní plán na vybrané univerzitě (formulář ke stažení na adrese: https://cuni.cz/UK-3904.html)
- doporučující dopis z katedry (pro VŘ lze česky, doporučuje se v angličtině)
- aktuální výpis studijních výsledků za celé studium na VŠ
- doklad o jazykové způsobilosti
- studenti doktorského studijního programu, kteří se hlásí na výzkumný pobyt a nemají zájem absolvovat žádné předměty, přiloží navíc ještě příslib přijetí od akademického pracovníka partnerské univerzity. Upozorňujeme, že v některých případech se studenti na výzkumný pobyt hlásí sami, mimo výběrové řízení. Informace lze nalézt na webu u jednotlivých univerzit nebo dotazem na příslušného koordinátora OZV RUK.
Studenti, kteří se budou hlásit na Université de Montréal předloží uvedené dokumenty ve francouzštině (výpis studijních výsledků a doporučující dopis mohou být v ČJ nebo v AJ), a do Latinské Ameriky v češtině nebo v angličtině.

S přáním příjemného dne,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dear All,

Let us inform you that the International Relations Office of the Charles University Rectorate announces a call for applications for exchange study stays in the summer semester of the academic year 2024/2025 within the framework of inter-university agreements. Apply via CU web application portal (https://is.cuni.cz/webapps/?lang=en) till April 30, 2024.
For more details see the following web addresses:  https://cuni.cz/UKEN-152.html and https://cuni.cz/UK-12109.html. Specific conditions regarding the admission process and studying at foreign partner universities are to be found at the webpages of relevant universities. A list of partner universities you can apply for is attached (please note that the number of spaces offered is a total for all Charles University participating faculties). Students are allowed to select one university as an alternative to the university of their first choice.

Interested applicants should submit the following documents in English (if not specified otherwise) via online application:
- CV (including updated contact details: e-mail, phone number)
- Letter of purpose
- Study plan - curriculum (use the form at the following address: https://cuni.cz/UK-12109.html<https://cuni.cz/UK-12109.htmlthe>)
- Recommendation letter by a CU faculty member (preferably in English also sufficient in Czech for the purpose of the Rectorate call)
- Transcript of records of all post-secondary study
- Certificate/confirmation of English language proficiency
- Invitation letter by a receiving faculty member (applies to PhD applicants for a research stay only); please note that in some cases students apply for a research stay on their own, outside of the selection process. Information can be found on the website or by asking the relevant CU Rectorate coordinator.
A letter of purpose and CV is required to be in French language for Université de Montréal.

Best regards,
Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20240328/abf75f7d/attachment-0001.htm>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: MFF_LS_2024_2025.xlsx
Type: application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet
Size: 12756 bytes
Desc: MFF_LS_2024_2025.xlsx
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20240328/abf75f7d/attachment-0001.bin>


Další informace o konferenci stud-l