Setkání vedoucích vědeckých skupin: PI Forum od Czexpats in Science

Milada Menšíková milada.mensikova na matfyz.cuni.cz
Úterý Září 24 10:53:42 CEST 2024


Vážení,

dovolujeme si vám předat informace a pozvání Czexpats in Science, organizace, která propojuje české vědkyně a vědce se zahraniční zkušeností a sdílením mezinárodních zkušeností inspiruje a zlepšuje české vědecké prostředí.

Na jaře 2023 Czexpats in Science ve spolupráci s Univerzitou Karlovou spustili projekt PI Forum<https://www.ukforum.cz/rubriky/veda/8999-pridejte-se-v-cesku-roste-komunita-vedoucich-vyzkumnych-skupin>, platformu pro vedoucí výzkumné pracovníky působící v Česku.
Tato setkání jsou otevřena všem, kteří zastávají pozici vedoucího nezávislé výzkumné skupiny v jakémkoli vědním oboru bez ohledu na věk, zkušenosti, instituci nebo národnost a slouží ke sdílení zkušeností a dobré praxe, získávání nových kontaktů a k vzájemné podpoře a inspiraci. Od letošního jara probíhají setkání nejen v Praze, ale ve spolupráci s Masarykovou univerzitou a CEITEC i v Brně.

V akademickém roce 2024/25 se uskuteční pět setkání v Praze a tři v Brně. Termíny všech setkání naleznete v připojeném letáčku nebo na webu PI Fora<https://czexpats.org/en/akce/pif/>.

Nejbližší setkání se uskuteční již 24. září od 18:30 v Praze (a online) a tématem bude "Effective Scientist-Admin Interactions"<https://czexpats.org/en/udalost/pi-forum-9/> a pozvání přijaly grantová specialistka Štěpánka Gray Marková (Filosofický ústav AV ČR a Filozofická fakulta UK) a Adéla Jiroudková, vedoucí Odboru pro vědu a výzkum (Univerzita Karlova).

V Brně proběhne nejbližší setkání 8. října od 17:00 a diskuze bude na téma "Effective communication & negotiation<https://czexpats.org/en/udalost/pi-forum-brno-3/>". Hostem bude Dagmar Glinská, koučka komunikace.

Czexpats in Science kromě PI Fora pořádá například tradiční předvánoční Konferenci pod stromeček<https://czexpats.org/udalost/kps2024/>, kde se mohou setkávat vědkyně a vědci, kteří se na Vánoce vracejí do Česka ze zahraničí nebo lokální setkání v zahraničí<https://czexpats.org/akce/lokalni-setkani/>.

Více informací je k dispozici na webu Czexpats in Science<https://czexpats.org/> .

Předem děkujeme za šíření informace o PI Foru mezi vedoucí výzkumné pracovníky na Vašem pracovišti. Věříme, že se jedná o skvělý způsob, jak si mohou rozšiřovat své obzory, navazovat nové kontakty, nacházet potenciální možnosti spolupráce. Tato setkání navštívilo již přes 120 vědkyň a vědců (někteří z nich jsou držitelé prestižních grantů, např. ERC) z různých univerzit a ústavů Akademie věd a velká část z nich se pravidelně vrací.

S případnými dalšími dotazy se obracejte přímo na Mgr. Annu Altovou (anna.altova na czexpats.org<mailto:anna.altova na czexpats.org>) nebo na ředitele Matouše Glance (matous.glanc na czexpats.org<mailto:matous.glanc na czexpats.org>).



S pozdravem a přáním hezkého dne

za tým OVZS

--
Mgr. Milada Menšíková
Vedoucí oddělení pro vědu a zahraniční styky
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551221
www.mff.cuni.cz<http://www.mff.cuni.cz/>
Upozornění:
Není-li v této zprávě výslovně uvedeno jinak, má tato e-mailová zpráva nebo její přílohy pouze informativní charakter. Tato zpráva ani její přílohy v žádném ohledu Univerzitu Karlovu k ničemu nezavazují. Text této zprávy nebo jejích příloh není návrhem na uzavření smlouvy, ani přijetím případného návrhu na uzavření smlouvy, ani jiným právním jednáním směřujícím k uzavření jakékoliv smlouvy a nezakládá předsmluvní odpovědnost Univerzity Karlovy. Obsahuje-li tento e-mail nebo některá z jeho příloh osobní údaje, dbejte při jeho dalším zpracování (zejména při archivaci) souladu s pravidly evropského nařízení GDPR.



------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20240924/910554eb/attachment-0001.htm>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: PIFORUM_24-25.png
Type: image/png
Size: 249627 bytes
Desc: PIFORUM_24-25.png
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20240924/910554eb/attachment-0001.png>


Další informace o konferenci ovzs-l