Několik zahraničních nabídek/Some study abroad offers

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Pondělí Březen 4 14:34:18 CET 2024


Vážení,

dovolujeme si Vám předat několik nabídek k přímému využití:


·         3. ročník stipendijní programu “France Excellence Europa”, jehož účelem je finanční podpora magisterského studia na francouzských vysokoškolských institucích. Veškeré informace naleznete zde<https://www.campusfrance.org/en/france-excellence-europa-scholarship-program>. Přehled studijních programů v angličtině je k dispozici zde<https://taughtie.campusfrance.org/tiesearch/#/catalog>.

Deadline je nastaven na 29. března 2024 (přihlášky se odesílají prostřednictvím emailu -  fee.republique-tcheque na campusfrance.org<mailto:fee.republique-tcheque na campusfrance.org>).

·         Německá akademická výměnná služba (DAAD) nabízí stipendijní pobyty pro studenty MSP v oblasti GH2 (Green Hydrogen) s nástupem od 1. září 2024.. Podrobné informace jsou k dispozici zde<https://www2.daad.de/deutschland/stipendium/datenbank/en/21148-scholarship-database/?status=&origin=&subjectGrps=&daad=&intention=&q=hydrogen&page=1&detail=57685691>.

Deadline pro podání přihlášky: 10. dubna 2024 (žádosti o stipendium se podávají elektronicky přes portál DAAD).

  *   Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář (THKK) v Praze informuje o nabídce stipendií<https://www.dzs.cz/sites/default/files/2024-02/Taiwan%20Scholarship%20Program%20a%20Huayu%20Enrichment%20Scholarship%20Program%202024.pdf> ke studiu na Tchaj-wanu: (a) Tchajwanský stipendijní program<https://www.roc-taiwan.org/cz_cs/post/4939.html> zaměřený na financování studia v bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech. Držitelé stipendia získají částku ve výši až 20 000 TWD měsíčně a současně mohou být osvobozeni od poplatků za studium; (b) „Huayu Enrichment Scholarship Program<https://www.roc-taiwan.org/cz_cs/post/4947.html>“ nabízí stipendia k účasti v jazykovém kurzu mandarínské čínštiny v délce od 3 do 12 měsíců. Vybraní žadatelé získají stipendium ve výši 25 000 TWD měsíčně.

Deadline pro podání přihlášky: 10. dubna 2024.

  *   Vlámské Ministerstvo školství uděluje talentovaným studentům z celého světa stipendium Master Mind Scholarships<https://www.studyinflanders.be/scholarships/master-mind-scholarships> ke studiu magisterských studijních programů na univerzitách ve Vlámském regionu Belgie a Bruselu. Držitelům stipendia je odpuštěno školné a je jim vyplácen grant ve výši 10 000 € za akademický rok.

Deadline pro podání přihlášky: 28. dubna 2024 (nejprve je třeba se přihlásit na hostitelskou instituci<https://www.studyinflanders.be/scholarships/master-mind-scholarships/host-institutions>, kde jsou mnohem dřívější termíny)

·         Thajské ministerstvo vysokého školství, vědy, výzkumu a inovací vydalo dokument s přehledem nabídek stipendií<https://www.dzs.cz/sites/default/files/2024-02/THAJSKO_Prehled_VS_stipendijnich_programu_pro_mezinarodni_studenty_2024.pdf> pro pregraduální, graduální i postgraduální studium na thajských vysokých školách v roce 2024. Ne všechna stipendia jsou určena uchazečům z Evropy, tato informace je vždy uvedena v detailu nabídky v řádku „Eligible region/country“.

  *   a na závěr jeden obecný odkaz pro zájemce o výjezdy z UK: https://www.charlesabroad.cz/.


S přáním příjemného dne,
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dear All,

Let us inform you about following offers for direct use:


·         Third edition of the “France Excellence Europa” scholarship programme. This programme allows to get a scholarship to study at the Master's level in a French higher education institution. Find all information at this link<https://www.campusfrance.org/en/france-excellence-europa-scholarship-program>.

Application deadline is set on March 29, 2024 at the latest, via email to the French Embassy in your country of nationality.

·         German Academic Exchange Service (DAAD) offers scholarships for MA students in the field of GH2 (Green Hydrogen) with the beginning on September 1, 2024 as the earliest. Click on the following link<https://www2.daad.de/deutschland/stipendium/datenbank/en/21148-scholarship-database/?status=&origin=&subjectGrps=&daad=&intention=&q=hydrogen&page=1&detail=57685691> to find more details.

Application deadline is set on April 10, 2024, via DAAD portal.

·         The Flemish Ministry of Education and Training awards scholarships for master's programmes in Flanders and Brussels to outstanding students from around the world. A Master Mind Scholarship<https://www.studyinflanders.be/scholarships/master-mind-scholarships> includes a grant of €10. 000 + a tuition fee waiver per academic year.

Application deadline is set on April 28, 2024 ( with much earlier deadlines at host institutions<https://www.studyinflanders.be/scholarships/master-mind-scholarships/host-institutions>, you have to apply first)

·         Thai Ministry of Higher Education, Science, Research and Innovation issued a List of scholarships<https://www.dzs.cz/sites/default/files/2024-02/THAJSKO_Prehled_VS_stipendijnich_programu_pro_mezinarodni_studenty_2024.pdf> offered by Thai higher education institutions in academic year 2024 (pre-graduate, graduate and post-graduate study level).

Best regards,

Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/stud-l/attachments/20240304/4c0331df/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci stud-l