Několik nabídek/Some offers

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Středa Únor 7 11:36:10 CET 2024


Vážení,

dovolujeme si Vám předat několik nabídek:


·         kurz vědeckého psaní a publikování v angličtině, který spolupořádá ČVUT a Národní technická knihovna v LS 2023/24. Kurz je určen doktorandům, postdoktorandům a akademickým pracovníkům všech fakult a součástí ČVUT, ÚOCHB, MFF UK a PřF UK. Podrobnější informace naleznete zde: https://bit.ly/3Ovkzn0.

Registrace je možná do 19. února 2024, 8 hod. Kapacita je omezena.

·         AKTION Česká republika – Rakousko nabízí studentům magisterských a doktorských studijních programů a akademickým pracovníkům českých veřejných VŠ financování pobytů v Rakousku v ZS 2024/25. Pobyty VŠ pedagogů trvají od 1 do 3 měsíců, pobyty studentů jsou v délce do jednoho semestru. Stipendium činí 1.250,- EUR měsíčně. Žádost se podává online přes portál grants.at<https://grants.at/de/>, další informace jsou k dispozici na stránkách programu AKTION<https://www.dzs.cz/program/aktion-ceska-republika-rakousko/vyjezdy-pobyty>.

Deadline pro podání přihlášek: 15. března 2024.

·         stipendia Česko-bavorské vysokoškolské agentury (BTHA) na jazykové a odborné kurzy (letní a zimní školy) v Bavorsku v roce 2024. Nabídka je určena studentům, vyučujícím a vědcům veřejných vysokých škol z ČR s českým státním občanstvím.  Podrobnější informace naleznete zde: https://www.btha.cz/cs/stipendia/jazykove-kurzy-a-letni-skoly-v-bavorsku. Další nabídku stipendijních programů BTHA naleznete na adrese: www.btha.cz<https://www.btha.cz/cs/> v rubrice "Stipendia".

Deadline pro podání žádosti: 26. března 2024.

S přáním příjemného dne,
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dear All,

Let us inform you about following offers:


·         a course on Scientific Writing and Publishing in English jointly organized by Czech Technical University (CTU) in Prague and National Library of Technology in Summer Semester 2023/24. The course is intended for PhD students, postdocs and academic staff of all CTU faculties and institutes, Faculty of Mathematics and Physics and the Faculty of Science of Charles University. See https://bit.ly/3Ovkzn0 for more details.

Registration is open till February 19, 2024, 8 a.m. Capacity is limited.

·         AKTION Austria – Czech Republic offers scholarships for MA and PhD students and academics of the Czech Republic public universities for stays in Austria in Winter Semester 2024/25. Stays for university teachers last from 1 to 3 months, student stays last up to one semester. The amount of a monthly scholarship is 1.250,- EUR.  See the following webpage for more details: https://www.dzs.cz/en/program/aktion-austria-czech-republic/foreign-exchange-stays.

Application deadline is set on March 15, 2024 via grants.at<https://grants.at/de/>.

Best regards,

Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20240207/7cba01a2/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci ovzs-l