Stipendia AKTION ČR-Rakousko; stipendia švýcarské vlády/AKTION Austria-Czech Republic Scholarships; Swiss Government Scholarships

Pavlína Tejcová pavlina.tejcova na matfyz.cuni.cz
Pátek Září 15 10:04:34 CEST 2023


Vážení,

dovolujeme si Vám předat několik nabídek k přímému využití:


  *   stipendia v rámci programu AKTION ČR - Rakousko: stipendijní pobyt za účelem výzkumného/přednáškového pobytu v délce 1 – 3 měsíců. Měsíční výše stipendia činí 1.250 €.

Termín podání žádosti pro pobyty v letním semestru 2023/24:  31. 10. 2023.

Žádost o stipendium se podává elektronicky přes portál scholarships.at<https://www.scholarships.at/>. Podrobnější informace naleznete zde: https://www.dzs.cz/program/aktion-ceska-republika-rakousko/vyjezdy-pobyty#akademicti-pracovnici-vs



AKTION ČR - Rakousko: Webinář pro zájemce o stipendium

Pokud plánujete v letním semestru 2023/24 vyjet na stipendijní pobyt do Rakouska, můžete se přihlásit na webinář<https://www.dzs.cz/udalost/aktion-cr-rakousko-webinar-pro-zajemce-o-stipendium-0> programu AKTION ČR – Rakousko<https://www.dzs.cz/program/aktion-ceska-republika-rakousko/vyjezdy-pobyty>, který se uskuteční on-line 20. září od 15:00 do 16:00 hod.

Dozvíte se, jak podat žádost o stipendium a jaké jsou podmínky udělení stipendia. Můžete se také těšit na příklad dobré praxe.

Webinář je určen pro studenty magisterských a doktorských studijních programů, akademické pracovníky veřejných vysokých škol a pracovníky zahraničních oddělení.

Registrační formulář<https://dzs.attendu.cz/r/pyDblWfTgSGsl7MxyDTB?lang=cs>  vyplňte nejpozději do 18. září 2023.



  *   Vláda Švýcarské konfederace nabízí českým doktorandům a postdoktorandům s výjimečnými akademickými výsledky 2 místa ve stipendijním programu Swiss Government Excellence Scholaship<https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html>s. Jedná se o 12 měsíční pobyt v ak. roce 2024/25 (zahájení 1. září 2024)

Deadline: 16. listopadu 2023. Žádosti v tištěné podobě přijímá AIA. Další informace naleznete zde<https://www.dzs.cz/sites/default/files/2023-09/%C5%A0V%C3%9DCARSKO_VR_24-25_DSP.pdf>.


S přáním příjemného dne,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dear All,

Let us inform you about following offers:


  *   AKTION Austria – Czech Republic Scholarships: Scholarships for research/lecture stay, length from 1 to 3 months (1.250,- €/per month). Applications are open to all citizens of the European Union, European Economic Area and Switzerland employed at public universities in the Czech Republic.

Deadline for submitting a scholarship application for the summer semester 2023/24: October 31, 2023 via portal scholarships.at<https://www.scholarships.at/>

See https://www.dzs.cz/en/program/aktion-austria-czech-republic/foreign-exchange-stays#academics-public-universities for more details.



  *   Swiss Government Excellence Scholarships for the academic year 2024/25 – a twelve month  post-doctoral scholarship (start of scholarship: September 1, 2023). See https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html for more details.

Best regards,

Mgr. Pavlína Tejcová
Oddělení pro vědu a zahraniční styky/Research and International Affairs Department
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy/Faculty of Mathematics and Physics, Charles University
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551222

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20230915/537b1f4a/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci ovzs-l