Pamětní grant Martiny Roeselové na r. 2024/Martina Roeselová Memorial Fellowship for 2024 - DEADLINE: 22. 9. 2023!

Milada Menšíková milada.mensikova na matfyz.cuni.cz
Pátek Červenec 28 13:36:02 CEST 2023


For English scroll down

Vážení,

dovoluji si Vás informovat o vyhlášení Pamětního grantu Martiny Roeselové, podporující mladé vědkyně a vědce v oblasti přírodních věd, kteří se snaží skloubit kompetitivní vědeckou činnost s kvalitní péčí o dítě v předškolním věku.
Grant se uděluje na jeden kalendářní rok ve výši 150.000 Kč.

Je určen primárně pro doktorandky a doktorandy a také pro postdoktorandky a postdoktorandy na prahu vědecké kariéry a v tíživé životní situaci, kteří pečují o dítě předškolního věku a současně se aktivně věnují vědecké práci v oboru přírodních věd na univerzitách či neuniverzitních vědeckých pracovištích v České republice.
Finanční prostředky jsou určeny pro hrazení služeb péče o dítě, tak aby držitelé grantu mohli zdárně pokračovat či se vrátit ke svému studiu či výzkumné práci. Peníze je možné použít např. na úhradu předškolního vzdělávání v soukromém zařízení, pobyty v dětském koutku, soukromé hlídání dítěte apod. v situaci, kdy nelze využít služeb státních zařízení, či např. na cestování s dítětem na zahraniční konferenci či stáž.

Žádost musí být v angličtině a musí obsahovat:

  *   popis rodinné situace a předpokládaný způsob využití příspěvku (max 500 slov)
  *   plán odborných aktivit na daný rok (max 500 slov)
  *   životopis žadatelky/žadatele s přehledem vybraných publikací a konferenčních prezentací (cca 2 strany)
  *   doporučující dopis školitele či přímého nadřízeného

Žádosti o grant na rok 2024 je možné podávat nejdéle do 22. září 2023 na emailu dusan.brinzanik na nf-iocbtech.cz<mailto:dusan.brinzanik na nf-iocbtech.cz>.

Více informací je k dispozici na: Naše činnost - Pamětní grant Martiny Roeselové (nf-iocbtech.cz)<https://nf-iocbtech.cz/pgmr/>


S pozdravem a přáním hezkého dne

za tým OVZS




Dear All,

Let me inform you about Martina Roeselová Memorial Fellowship which helps young scientists in the field of natural sciences balance competitive scientific work with high-quality care for preschool-age children.
Stipends are awarded for a single calendar year in the amount of CZK 150,000.

They are primarily intended for PhD students and postdoctoral fellows at the beginning of their career and in a difficult life situation, who are  the primary caregiver of a preschool child and at the same time conduct competitive research in the field of natural sciences at universities or research institutes in the Czech Republic.
The funds are intended to cover childcare services so that the stipend holders can continue or return to their studies or research work. The money can be used, for example, to pay for pre-school education in a private facility, stays in a child's play area, or babysitting in a situation where the services of state facilities are not accesible, or, for example, to travel with the child to a conference or internship abroad.

Applications must be in English and must include:

*         A description of the family situation and the envisaged use of the funds (max. 500 words)

*         1-year research plan (max. 500 words)

*         The applicant's CV with a list of selected publications and conference presentations (cca 2 pages)

*         A letter of recommendation from the applicant's mentor or direct supervisor

Applications for 2024 can be submitted until 22 September 2023 at dusan.brinzanik na nf-iocbtech.cz<mailto:dusan.brinzanik na nf-iocbtech.cz>.

For more information see: https://nf-iocbtech.cz/en/fellowship/


Best regards,

On behalf of the OVZS team


_____
Mgr. Milada Menšíková
Faculty of Mathematics and Physics
Charles University
Head of Research and International Affairs Department
Ke Karlovu 3
121 16 Prague 2
Phone:(+420) 951551221
https://www.mff.cuni.cz/en

Disclaimer:
If not expressly stated otherwise, this e-mail message (including any attached files) is intended purely for informational purposes and does not represent a binding agreement on the part of Charles University. The text of this message and its attachments cannot be considered as a proposal to conclude a contract, nor the acceptance of a proposal to conclude a contract, nor any other legal act leading to concluding any contract; nor does it create any pre-contractual liability on the part of Charles University. If this e-mail or any of its attachments contains personal data, please be aware of data processing (particularly document management and archival policy) in accordance with Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council on GDPR.

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20230728/c00706eb/attachment.htm>


Další informace o konferenci ovzs-l