Soutěž Česká hlava 2023

Milada Menšíková milada.mensikova na matfyz.cuni.cz
Čtvrtek Květen 25 16:04:55 CEST 2023


Vážení,

dovoluji si vás informovat o vyhlášení nového ročníku Soutěže Česká hlava 2023.

Laureátům je ocenění Česká hlava za vědu, výzkum a inovace předáváno v několika kategoriích již od roku 2002. Od roku 2006 je vítězná hlavní cena udělována premiérem České republiky na základě usnesení vlády jako "česká nobelovka za vědu, výzkum a inovace" pod názvem Národní cena vlády Česká hlava.

V rámci soutěže se udělují v šesti kategoriích tyto ceny:

1.            Národní cena vlády Česká hlava za celoživotní přínos vědeckému oboru, finanční odměna 1 000 000 Kč.
2.            Cena společnosti ABB, cena Invence za objev v oblasti základního nebo aplikovaného výzkumu či technologickou inovaci s přihlédnutím k perspektivám využitelnosti v praxi, finanční odměna 250 000 Kč.
3.            Cena společnosti CSG, cena Industrie za nejvýraznější technologickou nebo výrobkovou inovaci učiněnou na území ČR v posledních několika letech.
4.            Cena Doctorandus za technické vědy za nejlepší práci studenta doktorandského studijního programu v oblasti technických věd, finanční odměna 50 000 Kč.
5.            Cena Doctorandus za přírodní vědy za nejlepší práci studenta doktorandského studijního programu v oblasti přírodních věd, finanční odměna 50 000 Kč.
6.            Cena Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, cena Lorem za počin z oblasti zdravotnictví, lékařské péče, farmacie a oborů zabývajících se lidským zdravím, či za původní léčebný postup, finanční odměna 100 000 Kč.
Nominace do hlavní kategorie Národní cena vlády Česká hlava podává rektorka univerzity.

Vzhledem ke skutečnosti, že nominace do kategorie Národní cena vlády ČH bude projednávat KR, prosíme o zaslání těchto návrhů na: ovzs na matfyz.cuni.cz<mailto:ovzs na matfyz.cuni.cz>
do 8. června 2023.


Více o jednotlivých kategoriích soutěže Česká hlava naleznete zde: https://www.ceskahlava.cz/ceska-hlava/statut/


Do ostatních kategorií (2-6) mohou nominovat fakulty/součásti UK svého kandidáta na adresu zadavatele samostatně do 30. června 2023 a to na adresu pazlerova na ceskahlava.cz (posudky musí být podepsány a spolu s celou prací naskenovány).


S pozdravem a přáním hezkého dne

za tým OVZS

--
Mgr. Milada Menšíková
Vedoucí oddělení pro vědu a zahraniční styky
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy
Ke Karlovu 3
121 16 Praha 2
tel. 951551221
www.mff.cuni.cz<http://www.mff.cuni.cz/>
Upozornění:
Není-li v této zprávě výslovně uvedeno jinak, má tato e-mailová zpráva nebo její přílohy pouze informativní charakter. Tato zpráva ani její přílohy v žádném ohledu Univerzitu Karlovu k ničemu nezavazují. Text této zprávy nebo jejích příloh není návrhem na uzavření smlouvy, ani přijetím případného návrhu na uzavření smlouvy, ani jiným právním jednáním směřujícím k uzavření jakékoliv smlouvy a nezakládá předsmluvní odpovědnost Univerzity Karlovy. Obsahuje-li tento e-mail nebo některá z jeho příloh osobní údaje, dbejte při jeho dalším zpracování (zejména při archivaci) souladu s pravidly evropského nařízení GDPR.


------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ovzs-l/attachments/20230525/ff4a1b88/attachment.htm>


Další informace o konferenci ovzs-l