[OGAP-l] TA ČR vyhlásila 1. veřejnou soutěž Prostředí pro život 2

Petr Bažant petr.bazant na matfyz.cuni.cz
Pondělí Duben 29 09:39:25 CEST 2024


Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Technologická agentura České republiky vyhlásila 1. veřejnou soutěž v Programu Prostředí pro život 2<https://www.mff.cuni.cz/cs/ogap/ta-cr>

Podprogram 1 je zaměřen na podporu projektů ve veřejném zájmu, a to jak v oblasti výzkumu a vývoje, tak v oblasti inovací ve veřejném sektoru, zejména ve veřejné správě. Cílem je zjednodušit, zkvalitnit a zefektivnit veřejnou správu v oblasti životního prostředí a ochrany klimatu, vytvářet prostředí pro prosazování principů oběhového hospodářství a udržitelného rozvoje ve veřejném sektoru.

Podprogram 2 je zaměřen na nové postupy, technologie, služby a obecně nová řešení s vysokým potenciálem pro rychlé uplatnění ve společenské, ekonomické a environmentální praxi včetně ochrany klimatu. Prostřednictvím podpory aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací v podprogramu 2 vzniknou technologie, techniky a postupy, které budou přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti firem, inovativnosti veřejného sektoru a atraktivity České republiky jako společnosti rozvíjející se s využitím inovativních řešení.

Návrh projektu musí být podán prostřednictvím informačního systému TA ČR – ISTA.<https://ista.tacr.cz>
Podmínky 1. veřejné soutěže Program Prostředí pro život 2<https://www.mff.cuni.cz/cs/ogap/ta-cr>
Řešitel
Výzkumná organizace, podnik, jiné organizace
Financování projektu
Intenzita podpory na jeden projekt je až 85 % (PP1), resp. 75% (PP2)
Alokace je 300 mil. Kč (PP1), resp. 150 mil. Kč (PP2)
Maximální výše podpory na projekt je 12 mil. Kč (PP1), resp. 15 mil. Kč (PP2)
Interní termín odevzdání návrhů
5. 6. 2024 – odeslání návrhu projektu ke kontrole (export z ISTA) na OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>)
Termín odevzdání návrhů
Potvrzení podání elektronického návrhu projektu do ISTA
12. 6. 2024 do 16:29 hodin navrhovatel zašle prostřednictvím ISTA.
12. 6. 2024 do 20:00 hodin – navrhovatel zašle na OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz> ) potvrzení o podání. OGAP zašle na TA ČR spolu s doklady k prokázání způsobilosti do 23:59:59.
Výsledky soutěže
Do 31. 12. 2024 na adrese www.tacr.cz<http://www.tacr.cz>
Zahájení řešení
Leden až březen 2025
Nejzazší termín ukončení projektu
PP1 únor 2028, PP2 únor 2029
Délka řešení projektů
PP1 36 měsíců, PP2 48 měsíců



Veškeré další informace, zejména zadávací dokumentaci k veřejné soutěži, lze získat na stránkách
https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot-2/prvni-verejna-soutez-9/
Pro uchazeče 1. veřejné soutěže programu Prostředí pro život 2 bude TA ČR pořádat online informační webinář, který proběhne
7. 5. 2024 od 14:00 hod.

Webinář budete moci sledovat v živém přenosu na YouTube<https://www.youtube.com/watch?v=_g_qKaLwXVs> (bez nutnosti instalace a přihlášení).

V rámci webináře uchazeče seznámíme především se zaměřením a podmínkami veřejné soutěže. Dále uchazečům sdělíme informace, které jim pomohou při vyplňování návrhu projektu v informačním systému ISTA. Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, můžete ho položit předem prostřednictvím formuláře<https://docs.google.com/forms/d/1LGOhMU-_k_dk03-SPVoVWql9WoxWE9XRPP0O_mxRtdU/viewform?edit_requested=true>. Váš dotaz se pokusíme s ohledem na čas zodpovědět na konci online webináře.
Se srdečným pozdravem
Ing. Petr Bažant, CSc., MBA
OGAP MFF UK
Tel.: 95155 1684
E-mail: petr.bazant na matfyz.cuni.cz<mailto:petr.bazant na mff.cuni.cz>


Dear colleagues,

The Technology Agency of the Czech Republic announced the 1st public competition in the Environment for Life Program 2<https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot-2/prvni-verejna-soutez-9/>

Subprogramme 1 is aimed at supporting projects in the public interest, both in the field of research and development and in the field of innovation in the public sector, especially in public administration. The aim is to simplify, improve and make public administration in the field of environment and climate protection more efficient, to create an environment for promoting the principles of circular economy and sustainable development in the public sector.
Subprogramme 2 is focused on new procedures, technologies, services and, in general, new solutions with a high potential for rapid application in social, economic and environmental practice, including climate protection. Through the support of applied research, development and innovation in subprogramme 2, technologies, techniques and procedures will be created that will contribute to increasing the competitiveness of companies, the innovativeness of the public sector and the attractiveness of the Czech Republic as a company developing with the use of innovative solutions.

The project proposal must be submitted through the TA ČR - ISTA<https://ista.tacr.cz> information system.

Conditions of the 1st public competition Environment for Life Program 2<https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot-2/prvni-verejna-soutez-9/>
Investigator
Research organization, enterprise, other organizations
Project financing
The intensity of support for one project is up to 85% (PP1), or 75% (PP2)
The allocation is CZK 300 million (PP1), or CZK 150 million (PP2)
The maximum amount of support per project is CZK 12 million (PP1), or CZK 15 million (PP2)
Internal deadline for submission of proposals
Internal deadline for submission of proposals 5/6/2024 – sending the project proposal for review (export from ISTA) to OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz> )
Deadline for submission of proposals

Confirmation of submission of electronic project proposal to ISTA
Confirmation of submission of the electronic project proposal to ISTA by 16:29 on June 12, 2024, will be sent by the proponent via ISTA.
12. 6. 2024  by 8:00 p.m. - the proposer sends confirmation of submission to OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>).
OGAP will send to TA CR together with documents to prove eligibility by 23:59:59.
Competition results
Until 12/31/2024 at www.tacr.cz<http://www.tacr.cz>
Start of solution
January to March 2025
Duration of project solutions
The latest project completion date PP1 February 2028, PP2 February 2029 The duration of project solutions PP1 36 months, PP2 48 months

All other information, especially the tender documentation for the public tender, can be obtained on the website https://www.tacr.cz/soutez/program-prostredi-pro-zivot-2/prvni-verejna-soutez-9/
For applicants of the 1st public competition of the Environment for Life 2 program, TA CR will organize an online informational webinar, which will take place on 05/07/2024 from 2:00 p.m. You will be able to watch the webinar live on YouTube<https://www.youtube.com/watch?v=_g_qKaLwXVs> (no installation or login required). As part of the webinar, applicants will be introduced primarily to the focus and conditions of the public competition. We will also provide applicants with information that will help them fill in the project proposal in the ISTA information system. If you have any questions, you can ask them in advance via the form<https://docs.google.com/forms/d/1LGOhMU-_k_dk03-SPVoVWql9WoxWE9XRPP0O_mxRtdU/viewform?edit_requested=true>. Considering the time, we will try to answer your question at the end of the online webinar.
Sincerely
Petr Bazant
OGAP MFF UK
Phone: 95155 1684
Email: petr.bazant na matfyz.cuni.cz<mailto:petr.bazant na matfyz.cuni.cz>

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ogap-l/attachments/20240429/1ae7cb63/attachment-0001.htm>
------------- další část ---------------
-- 
OGAP-l mailing list
OGAP-l na dekanat.mff.cuni.cz
https://lists.karlov.mff.cuni.cz/mailman/listinfo/ogap-l


Další informace o konferenci OGAP-l