[OGAP-l] Výzva MŠMT - aktivita MOBILITY

Marie Křížková marie.krizkova na matfyz.cuni.cz
Pondělí Duben 24 13:13:05 CEST 2023


Vážené kolegyně, vážení kolegové,


Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky uveřejnilo výzvy k podávání žádostí o poskytnutí dotace na podporu společných česko-německých, česko-rakouských a česko-francouzských výzkumných projektů v rámci aktivity Mobility s dobou řešení 2024-2025.

Cílem výzvy je napomáhat navazování kontaktů a rozvoji spolupráce mezi institucemi působícími v oblasti výzkumu a vývoje v partnerských státech, a to formou podpory mobility výzkumných pracovníků a pracovnic spolupracujících na řešení mezinárodních projektů základního výzkumu.

V rámci výzvy budou podporovány pobyty s realizací od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2025.


POZOR - ZMĚNA TERMÍNŮ PODÁNÍ ŽÁDOSTI A ZMĚNA VÝŠE PODPORY (snížení se týká  Francie a Rakouska).


Na řešení výzkumného projektu bude poskytnuta podpora o maximální výši:

  *   100 000,- Kč/rok, tj. 200 000,- Kč na celou dobu řešení u projektů česko-francouzské a česko-rakouské spolupráce
  *   200 000,- Kč/rok, tj. 400 000,- Kč na celou dobu řešení u projektů česko-německé spolupráce


Žádost o poskytnutí dotace na podporu společného výzkumného projektu musí být předložena paralelně českou částí týmu jeho řešitelů v České republice a částí týmu jeho řešitelů v partnerském státě.
Žádost v České republice musí být zpracována v českém jazyce.


Zadávací dokumentace a další informace jsou uvedeny na stránce poskytovatele:

VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ SPOLEČNÝCH ČESKO-NĚMECKÝCH VÝZKUMNÝCH PROJEKTŮ S DOBOU ŘEŠENÍ 2024-2025, MŠMT ČR (https://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj-2/vyzva-k-podani-zadosti-o-poskytnuti-dotace-ze-statniho-5)


VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ SPOLEČNÝCH ČESKO-RAKOUSKÝCH VÝZKUMNÝCH PROJEKTŮ S DOBOU ŘEŠENÍ 2024-2025, MŠMT ČR (https://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj-2/vyzva-k-podani-zadosti-o-poskytnuti-dotace-ze-statniho-3)


VÝZVA K PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ SPOLEČNÝCH ČESKO-FRANCOUZSKÝCH VÝZKUMNÝCH PROJEKTŮ S DOBOU ŘEŠENÍ 2024-2025, MŠMT ČR (https://www.msmt.cz/vyzkum-a-vyvoj-2/vyzva-k-podani-zadosti-o-poskytnuti-dotace-ze-statniho-4)


Žádost se zpracovává na poskytovatelem předepsaných formulářích a bude MŠMT zaslána oddělením OGAP prostřednictvím datové schránky.


Prosíme o dodání všech náležitostí na OGAP na adresu: granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>> v kopii Marie.Krizkova na matfyz.cuni.cz<mailto:Marie.Krizkova na matfyz.cuni.cz> v následujících termínech:



  *   Výzva česko - rakouská       9. května 2023
  *   Výzva česko - francouzská   24. května 2023
  *   Výzva česko - německá        5. června 2023


Děkuji.
S pozdravem,

Marie Křížková
Oddělení podpory grantů a projektů
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy
Ke Karlovu 3, 121 16  Praha 2
tel: 951 551 681


-----



Dear colleagues,



The Ministry of Education, Youth and Sport (MEYS) of the Czech Republic has published 3 calls to support joint Czech-German, Czech-Austrian and Czech-French research projects in the frame of the Mobility programme with project period 2024-2025.

The aim of this programme is to establish contacts and develop co-operation between institutions active in the field of research and innovation in the listed partner states by offering mobility opportunities for researchers collaborating on international projects in basic research.


In the frame of the programme can be supported the projects  taken place between January 1, 2024 and December 31, 2025.


The joint project proposals must be submitted by the Czech and foreign partner team members simultaneously. Foreign partners apply in the respective partner state abroad.


More information and tender documentation for Czech applicants can be found at the websites of the provider (MEYS) - the information is in Czech only (see links in the Czech version of the text above), but you can visit the websites of the German, Austrian and French partner organisations for details in other languages:

Czech-French co-operation: https://www.campusfrance.org/fr/barrande

Czech-Austrian co-operation: https://oead.at/de/kooperationen/internationale-hochschulkooperationen/wissenschaftlich-technische-zusammenarbeit

Czech-German co-operation: https://www.daad.de/de/der-daad/was-wir-tun/digitalisierung/foerderprogramme/




The application is to be submitted on the prescribed forms of MEYS and - in the case of partners in Germany, Austria or France - according to the rules of the foreign partner organisations.

The Czech part of the application must be submitted via data box to MEYS - this will be done by the Department of Grants and Projects (OGAP).

Please, send the project application paperwork to OGAP via the email address granty na matfyz.cuni.cz<https://lists.karlov.mff.cuni.cz/mailman/listinfo/ogap-l><mailto:granty na matfyz.cuni.cz<https://lists.karlov.mff.cuni.cz/mailman/listinfo/ogap-l>> :


  *   Czech - Austrian until May 9, 2023
  *   Czech - French until   May 24, 2023
  *   Czech - German until   June 5, 2023


Thank you.
Best regards,



Marie Křížková
Oddělení podpory grantů a projektů / Department of Grants and Projects
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy / Faculty of Mathematics and Physics of Charles University
Ke Karlovu 3, 121 16  Praha 2
tel: 951 551 681






------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ogap-l/attachments/20230424/545d8536/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci OGAP-l