[OGAP-l] MV ČR - 2. veřejná soutěž IMPAKT 1 / The 2nd public competition IMPAKT 1

Zdeňka Bubeníková zdenka.bubenikova na matfyz.cuni.cz
Úterý Říjen 11 19:43:56 CEST 2022


Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Ministerstvo vnitra<https://www.mvcr.cz/vyzkum/o-bezpecnostnim-vyzkumu.aspx> České republiky vyhlašuje 2. veřejnou soutěž<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx> ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích programu „Strategická podpora rozvoje bezpečnostního výzkumu ČR 2019-2025 (IMPAKT 1)“ v podprogramu 3 Rozvoj iniciativy v bezpečnostním výzkumu.

Cílem Programu je dosažení takové poznatkové, technologické a technické úrovně, která umožní České republice získat, osvojovat si, udržovat a rozvíjet specifické schopnosti potřebné pro zajištění bezpečnosti státu a jeho občanů v následujících oblastech:

·         kyberbezpečnost,

·         boj s organizovaným zločinem,

·         CBRN ochrana,

·         snižování rizik katastrof,

·         a další bezpečnostní témata akcentovaná evropskými rámcovými programy.



Financovány jsou aktivity dvojího zaměření:
1) Podpora vytváření a udržitelnosti zahraničních partnerství – podpora pro institucionální spolupráci ve formě:

·         dlouhodobého zajištění přístupu k infrastruktuře zahraničních partnerských institucí a jejího využívání, pokud obdobná infrastruktura není v ČR dostupná (tj. na realizaci výzkumného programu na zahraniční infrastruktuře),

·         pořádání koordinačních schůzek a ad hoc návštěv za účelem rozpracovávání společných aktivit nejen projektové povahy, zaměřených na produkci společných výsledků.


2) Podpora komunitních služeb – podpora projektů komunitních služeb specializovaných na bezpečnostní výzkum a zaměřených na:

·         pořádání sérií plánovacích workshopů k nastupujícím oblastem multidisciplinárního významu nebo k podpoře networkingu pro budoucí výzkumné kolaborace a národní programové iniciativy,

·         dlouhodobou informační podporu mezinárodní spolupráce,

·         zřízení a provoz informační podpory pro koordinaci významných národních multilaterálních kolaborací zaměřených na účast ve významných mezinárodních grantech.

Návrh projektu se podává prostřednictvím informačního systému ISTA<https://ista.tacr.cz/> Technologické agentury ČR .

Podmínky 2. veřejné soutěže
Řešitel i partner
Pouze výzkumné organizace z rejstříku MŠMT
Financování projektu
Intenzita podpory je až 100 %.
Maximální výše podpory projektu je 3,5 mil. Kč
Interní termín odevzdání návrhů
2. 11. 2022 – odeslání návrhu projektu ke kontrole export z ISTA na OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>)
Termín odevzdání návrhů



Potvrzení podání elektronického návrhu projektu do ISTA
9. 11. 2022 do 16:00 hodin navrhovatel zašle prostřednictvím ISTA. Poté zašle na OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>) vygenerované potvrzení o podání

9. 11. 2022 do 20:00 – navrhovatel zašle na OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>) potvrzení o podání
Výsledky
Budou zveřejněny do 31. 3. 2023 na www.mvcr.cz/vyzkum<http://www.mvcr.cz/vyzkum>
Zahájení řešení
Nejdříve 1. června 2023
Délka řešení projektů
12 až 31 měsíců,
ukončení projektu do 31. prosince 2025




Veškeré další informace, zejména zadávací dokumentaci k veřejné soutěži<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx>, naleznete na stránkách Ministerstva vnitra ČR<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx>.

Se srdečným pozdravem
Ing. Petr Bažant, CSc., MBA
OGAP MFF UK
Tel.: 95155 1684
E-mail: petr.bazant na matfyz.cuni.cz<mailto:petr.bazant na mff.cuni.cz>


Dear colleagues,
The Ministry of the Interior<https://www.mvcr.cz/vyzkum/o-bezpecnostnim-vyzkumu.aspx> of the Czech Republic announces the 2nd public competition<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx> in the research, experimental development, and innovation program "Strategic support for the development of security research in the Czech Republic 2019-2025 (IMPAKT 1)"
in sub-programme 3 Development of initiatives in security research.
The goal of the Program is to achieve such a knowledge, technological and technical level that will enable the Czech Republic to acquire, adopt, maintain, and develop the specific capabilities needed to ensure the security of the state and its citizens in the following areas:

  *   cyber security,
  *   fight against organized crime
  *   CBRN protection

·         disaster risk reduction

  *   and other security topics emphasized by European framework programs.

Activities with a dual focus are financed:

  1.  Support for the creation and sustainability of foreign partnerships – support for institutional cooperation in the form of:

  *   long-term provision of access to the infrastructure of foreign partner institutions and its use, if similar infrastructure is not available in the Czech Republic (i.e. for the implementation of a research program on foreign infrastructure)
  *   organizing coordination meetings and ad hoc visits for the purpose of developing joint activities not only of a project nature, aimed at the production of joint results.

  1.  Support of community services – support of community service projects specialized in security research and aimed at:

  *   organizing a series of planning workshops for emerging areas of multidisciplinary importance or to support networking for future research collaborations and national program initiatives, long-term informational support of international cooperation
  *   establishment and operation of information support for the coordination of important national multilateral collaborations focused on participation in important international grants.

The project proposal is submitted through the information system ISTA<https://ista.tacr.cz/> of the Technological Agency of the Czech Republic.


Conditions of the 2nd public competition
Researcher and partner
Only research organizations of the register of the Ministry of Education and Culture
Project financing
The intensity of support is up to 100%. The maximum amount of project support is CZK 3.5 million
Internal deadline for submission of proposals
2 November 2022 – sending the project proposal for export control from ISTA to OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>)
Deadline for submission of proposals Confirmation of the submission of the electronic project proposal to ISTA
on November 9, 2022, by 4:00 p.m., will be sent by the proponent via ISTA. He then sends the generated submission confirmation to OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>).

November 9, 2022, by 8:00 p.m. – the proposer will send confirmation of submission to OGAP (granty na matfyz.cuni.cz<mailto:granty na matfyz.cuni.cz>)
The results
will be published by 31 March 2023 at www.mvcr.cz/vyzkum<http://www.mvcr.cz/vyzkum>
Start of solution
June 1, 2023, at the earliest
Duration of project solutions
12 to 31 months,
completion of the project by December 31, 2025



All other information, especially the tender documentation<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx> for the public tender, can be found on the website of the Ministry of the Interior<https://www.mvcr.cz/vyzkum/clanek/vyhlaseni-druhe-verejne-souteze-podprogramu-3.aspx>.

Sincerely
Petr Bazant
OGAP MFF UK
Tel.: 95155 1684
E-mail: petr.bazant na matfyz.cuni.cz<mailto:petr.bazant na mff.cuni.cz>





------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ogap-l/attachments/20221011/de26fb8a/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci OGAP-l