[OGAP-l] Výzva/Call "EIG CONCERT Japan" - spolupráce s Japonskem/cooperation with Japan - „Design of Materials with Atomic Precision“

Ivana Herglová ivana.herglova na matfyz.cuni.cz
Středa Květen 25 22:12:16 CEST 2022


Vážené kolegyně,
Vážení kolegové,

MŠMT ČR vyhlásilo 9. společnou výzvu v rámci Evropské zájmové skupiny pro spolupráci s Japonskem (EIG CONCERT Japan) na téma „Design of Materials with Atomic Precision“ na základě „Memoranda o spolupráci – EIG CONCERT Japan“, které bylo ze strany MŠMT podepsáno v lednu 2021. Cílem Memoranda je posílení spolupráce mezi evropskými zeměmi a Japonskem ve vědeckotechnickém a inovačním výzkumu, řešení aktuálních společenských výzev a potřeb a podpora mezinárodní mnohostranné spolupráce ve výzkumu prostřednictvím plánování, vyhlašování a provádění společných výzev.

9. společná výzva v roce 2022 vychází z celosvětové potřeby vyvinout nové materiály s atomovou přesností, které přinesou krok vpřed v oblasti multifunkčního designu a vývoje pokročilých materiálů pro mnohostranné společenské a průmyslové aplikace.

Výzva byla vyhlášena na webových stránkách http://www.concert-japan.eu/spip.php?article90 s uzávěrkou na MŠMT v pondělí 18. července 2022 a s vyhlášením výsledků v prosinci 2022.  V rámci této výzvy bude podpořeno maximálně 6 projektů, podpora bude přidělena na max. 3 roky v období 2023-2026. Do projektu musí být zapojeni minimálně 3 partneři, z toho min. 1 z Japonska a 2 ze 2 různých evropských zemí zapojených do výzvy (Bulharsko, Česko, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Španělsko, Turecko).

Maximální míra financování pro české účastníky projektů je 100 % uznatelných nákladů pro univerzity a výzkumné instituce (50 % pro malé a střední podniky). Maximální rozpočet pro české účastníky v jednom projektu je 150 000 EUR na celou dobu trvání projektu.

Projektové návrhy budou podávány elektronicky koordinátorem projektu prostřednictvím portálu https://ptoutline.eu/app/eigjapan_jc2022.

Současně musí čeští účastníci projektů zaslat kopii přihlášky MŠMT prostřednictvím datové schránky.

Zaslání do datové schránky provádí OGAP – případné projektové návrhy je třeba doručit OGAP ke kontrole do 10. 7. 2022.

Finanční podpora z MŠMT otevírá možnosti financování vědeckých pracovníků z univerzitních pracovišť, výzkumných organizací, a malých a středních podniků z oblasti základního i průmyslového výzkumu. Finanční podpora je určena na realizaci společných projektů v podobě pořízení drobného majetku, materiálu pro provádění výzkumu, osobních nákladů nebo nákladů na mobilitu (pobytové a cestovní náklady).
Více informací:
https://195.113.76.22/vyzkum-a-vyvoj-2/informace-o-vyhlaseni-9-spolecne-vyzvy-v-ramci-evropske

S pozdravem,

Ivana Herglová

-----

Dear colleagues,

the Ministry of Education, Youth and Sports of the Czech Republic (MEYS) announced the 9th Joint Call within the European Interest Group for Cooperation with Japan (EIG CONCERT Japan) on the topic of "Design of Materials with Atomic Precision" based on the "Memorandum of Cooperation - EIG CONCERT Japan", signed by the Ministry of Education in January 2021. The aim of the Memorandum is to strengthen cooperation between European countries and Japan in scientific-technological and innovation research, to address current societal challenges and needs, and to support international multilateral research cooperation through the planning, announcement and implementation of joint calls.

The 9th Joint Call in 2022 is based on the global need to develop new materials with atomic precision that will bring a step forward in the field of multifunctional design and development of advanced materials for versatile social and industrial applications.


The call was announced on the website http://www.concert-japan.eu/spip.php?article90 with a deadline at the Ministry of Education, Youth and Sports on Monday 18 July 2022. The results will be published in December 2022. A maximum of 6 projects will be supported under this call; support will be allocated for a maximum of 3 years in the period 2023-2026. At least 3 partners must be involved in the project, of which min. 1 from Japan and 2 from 2 different European countries involved in the call (Bulgaria, Czech Republic, Hungary, Poland, Slovakia, Spain, Turkey).



The maximum funding rate for Czech project participants is 100% of eligible costs for universities and research institutions (50% for small and medium-sized enterprises). The max. budget for Czech participants in one project is EUR 150,000 for the entire duration of the project.



Project proposals will be submitted electronically by the project coordinator via the portal https://ptoutline.eu/app/eigjapan_jc2022.



At the same time, Czech project participants must send a copy of the MEYS application via the MEYS data box.



Sending of the application to the data box will be done by the Department of Grants and Projects (OGAP) – the possible project proposals must be delivered to OGAP for check by July 10, 2022.



Financial support from the Ministry of Education, Youth and Sports opens up the possibility of financing researchers from university workplaces, research organizations, and small and medium-sized enterprises in the field of basic and industrial research. Financial support is intended for the implementation of joint projects in the form of acquisition of small assets, research material, personnel costs or mobility costs (subsistence and travel costs).



More information:
https://195.113.76.22/vyzkum-a-vyvoj-2/informace-o-vyhlaseni-9-spolecne-vyzvy-v-ramci-evropske

Best regards,

Ivana Herglová

-----

PhDr. Ivana Herglová, Ph.D.
Oddělení podpory grantů a projektů
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy
Ke Karlovu 3, 121 16  Praha 2
tel: 951 551 682
www.mff.cuni.cz<http://www.mff.cuni.cz>

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.karlov.mff.cuni.cz/pipermail/ogap-l/attachments/20220525/4013bd87/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci OGAP-l